Comunicat de presă: 21 de flotări pentru Timișoara 2021 – oraș candidat

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Comunicate de presă > Comunicat de presă: 21 de flotări pentru Timișoara 2021 – oraș candidat

O campanie cu efort pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii: 21 de flotări pentru Timișoara 2021 – oraș candidat. „Tu câte faci?”

Timișoara, 31 August 2015 – Anul acesta facem un pas foarte important în procesul candidaturii orașului nostru: în data de 10 octombrie 2015, Timișoara va depune dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii la Ministerul Culturii, autoritatea responsabilă de procesul de preselecţie din România. Pentru a implica cetăţenii orașului să susţină candidatura într-un alt mod, Asociaţia Timișoara – Capitală Culturală Europeană lansează o nouă campanie de mobilizare a timișorenilor prin care le cere acestora să realizeze 21 de flotări pentru susţinerea candidaturii.

Campania 21 de flotări pentru Timișoara 2021 – oraș candidat se va desfășura în perioada 31 august – 19 septembrie 2015 și își propune să încurajeze dedicarea, creativitatea și competiţia în spiritul fair play-ului pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Pe durata a 21 de zile, pe pagina de Facebook a Asociaţiei va fi postat zilnic un video realizat de echipa Timișoara 2021 în care membri ai comunităţii locale, de la cetăţeni la artiști, muzicieni, jurnaliști, elevi, producători, bicicliști sau skateri au făcut 21 de flotări pentru a susţine candidatura orașului nostru.

“Candidatura Timișoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii este un proces prin care ne propunem să schimbăm imaginea orașului nostru și în percepţia locuitorilor săi, nu doar în Europa. Este vorba despre o competiţie, iar noi, ca timișoreni, trebuie să susţinem candidatura, să demonstrăm că ne dorim acest titlu și să depunem, fiecare, un mic efort pentru a câștiga titlul. De ce nu prin realizarea a 21 de flotări sau 21 de genuflexiuni pentru Timișoara anului 2021? Asemenea mișcări sunt benefice procesului prin care trecem, pot fi considerate partea amuzantă, de descreţire a frunţilor, dar fără a uita cât de mare este efortul pe care trebuie să îl depunem împreună, ca locuitori ai orașului, pentru câștigarea titlului.”, spune Simona Neumann, director executiv.

Campania încurajează cetăţenii orașului să susţină candidatura prin depunerea unui minim efort fizic, să posteze pe paginile proprii de social media un scurt video cu ei realizând cele 21 de flotări, folosind hashtagul #21pushups. Pentru că efortul fizic care trebuie depus nu este tocmai ușor, pentru cei care nu pot realiza flotările există ca variantă alternativă realizarea a 21 de genuflexiuni.

Descrierea titlul de Capitală Europeană a Culturii

De 30 de ani, titlul de Capitală Europeană a Culturii este oferit ţărilor din Uniunea Europeană, pe durata unui an, de către Comisia Europeană. Până în prezent peste 40 de orașe au câștigat acest titlu. Pentru anul 2021, România, Grecia și o ţară candidată la Uniunea Europeană sunt cele trei ţări cărora li se va oferi acest titlu, iar competiţia se desfășoară la nivel intern, între orașele din fiecare ţară propusă.

Despre Asociaţia Timișoara – Capitală Europeană a Culturii

Asociaţia Timișoara – Capitală Culturală Europeană s-a înfiinţat în anul 2011 și are ca obiectiv principal pregătirea candidaturii orașului Timișoara pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Viziunea Asociaţiei este ca Timișoara să devină un pol de excelenţă, atractiv în spaţiul cultural european. Detalii suplimentare și noutăţi despre activităţile ATCCE 2021 pe site-ul dedicat (www.timisoara2021.ro), pe pagina de Facebook (www.facebook.com/timisoara2021eu) şi pe contul de Instagram (www.instagram.com/timisoara2021).

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul